magyar english


Észak-alföldi Regionális Ivóvízminőség-javító Program, I. ütem 3. szakasz - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - 2010

Észak-alföldi Regionális Ivóvízminőség-javító Program I. ütem, 3. szakasz: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4 településén (Máriapócs, Pócspetri, Kállósemjén, Tunyogmatolcs) az ivóvízhálózat-rekonstrukciójának tervezése (vízjogi létesítési és kiviteli tervek készítése)

Az Európai Unió követelményeinek megfelelő ivóvízminőség biztosításának programja a 201/2001. (X.25.) Kormányrendelet megalkotásával kezdődött el. Az Észak-alföldi régió érintett települései önkormányzati társulást hoztak létre a program megvalósítása érdekében, Kisújszálláson.


Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása kapcsán megszigorodtak a települési vízellátó rendszerek által szolgáltatott víz minőségére vonatkozó előírások. Az új jogszabálynak való megfelelés ivóvízellátó művek jelentős részénél technológiai és hálózatrekonstrukciós fejlesztést igényel. Különösen vonatkozik ez az Észak-Alföldi Régióra településeire.


A felzárkózást elősegítő Észak-Alföldi Régió Ivóvízminőség-javító Program keretében mind régiós mind pedig megyei szinten dolgoztunk. A Program végrehajtása két ütemben történt. Az első ütemben a régió azon 41 települése vett részt, ahol az egészségügyileg kifogásolt vízminőségi komponensek koncentrációja jóval magasabb volt, mint az új határérték.


Az Észak-alföldi Régióban, az Ivóvízminőség-javító Programban résztvevő  települések:Tervezési terület


A program I. ütemének 3. szakaszában végzett munkák Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén

a feladat tárgya:  az ivóvízhálózat rekonstrukciójához kapcsolódóan engedélyes tervek és kiviteli tervek készítése, vízjogi engedélyek beszerzése

a tervezés helyszíne: Kállósemjén, Máriapócs-Pócspetri és Tunyogmatolcs

megtervezett vezetékhossz: 6,437 km


       


A hálózatrekonstrukciós tervezés keretében elkészültek:A tervező VIZITERV Environ Kft. teljeskörű mérnöki tevékenység keretében az illetékes szakhatóságoktól a szükséges hozzájárulásokat, és a vízjogi létesítési engedélyeket is beszerezte.

A projekt az Európai Unió támogatásával 2010-ben valósult meg.


Tájékoztató poszter:


Mellékelt fájlok: