A projekt címe:„VTT. Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán elnevezésű” KEHOP-1.4.0-15-2015-00014 azonosító számú projekt komplex előkészítési feladatai
A projekt helyszíne:Szolnok, Besenyszög, Tiszaföldvár, Vezseny, Tiszajenő, Tiszaug külterületek
Létesítmények száma (db), megnevezése-Árvédelmi töltés áthelyezése Tiszapüspökinél,
-Vezsenyi-kanyarulat rendezése
-Árapasztó vápa kialakítása és hullámtér rendezése Tiszaugi híd környezetében

Érintett települések száma (db)6
Érintett lakosság (ezer fő)29
Beruházási költség (Ft)14.80 Mft
Megvalósítás várható időpontja/befejezése2019-2020.
Tervezésben közreműködők száma, képzettsége5 fő műszaki tervező, 2 alvállalkozó tervező cég
Egyéb, a projektre jellemző, lényeges adatHárom fő helyszínen történt tervezés: Szolnok-Besenyszög, Vezseny-Tiszajenő és Tiszaug térségében.

Tisza-völgy árvízi biztonságának növelésére a Tisza folyó árvizeit elsősorban a mértékadó védképességűre kiépülő árvízvédelmi töltések közötti nagyvízi mederben kell levezetni, és ezért – az ökológiai szempontokra figyelemmel is – javítani kell az áramlási, vízszállítási feltételeket. A Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése program célul tűzte ki a nagyvízi vízszállító képesség javítását, melynek része a Közép-Tisza hullámtér rendezése, mely kapcsolódik a korábban tervezett Kisköre-Szolnok közötti Tisza hullámtér rendezési munkáihoz.

A Közép – Tiszai hullámtéri projekt közvetlen célja a Közép-Tisza Kisköre 403,2 fkm és Csongrád 243,8 fkm közötti szakaszán a nagyvízi meder árvízlevezető képességének növeléséhez való hozzájárulás, az árvízi biztonság növelése.

A fejlesztés keretében megvalósítani tervezett létesítmények, beavatkozások
Árvédelmi töltés áthelyezése Tiszapüspökinél (Fokorú-puszta) Besenyszög-Szolnoki jp-i hullámtér bővítés a Tisza folyó 344,5 – 349 fkm szakaszát érinti.
Vezsenyi-kanyarulat rendezése, mely a Tisza 298 – 316 fkm szelvény közötti kanyar rendezését foglalja magába.
Árapasztó vápa kialakítása és hullámtér rendezése Tiszaugi híd környezetében a Tisza folyó 266,5 – 272 fkm közötti szakaszát a Tiszaugi híd alatt,-és feletti szakaszát foglalja magába.